torsdag 23 oktober 2014

"OMG! Dinodalen"

Härligt formulerad intervju om det nya området. Och vad mycket information det blev! Jag var inte heelt överraskad eftersom många sett att ingången till dalen i Valedale ändrat utseende något, nästan som om snön smälter... (lagom till vintern, haha.) Har fått nytt brinnande intresse för veckouppdraget "Har snön smält?" i hopp om någon förändring där.  Men nja, verkar inte som det än. Njut av de sista veckorna av snöhögskollandet, snart lär det ju inte finnas kvar!Intressant detta med Nordsvenskarna, första impulsen jag fick av detta  var "jaha, blir det häst och vagn nu i SSO?" Men det är jag ganska likgiltig till så frosttåligheten känns som en väldigt häftig grej.

Vad har vi nu för info om Gömda Dinosauriens dal? (Ibland felaktigt kallad Den Glömda Dinosauriens Dal på den tiden vi inte riktigt hade koll. Och nu blir det DGDD, Dinodalen eller bara DD antar jag.)

  • För två veckor sedan hörde vi att att ett nytt område skulle öppnas i höst, jag tänkte mig då slutet av November någon gång. Denna vecka sägs det "vintern 2014" så jag antar att även december kan räknas in... Låt oss hoppas det inte är väntan ända in till jul i alla fall!
  • Området är ganska stort. Yes! Större än norra Skörde till och med, det verkar nästan då som att kartan inte räcker till. Men det kan ju förstås vara mycket längre på bredden, vem vet.
Jämfört med SB's storlek

  • Består av en enorm krater. Najs, ännu ett ställe på Jorvik som träffats av utomjordliga föremål. Detta kanske troligtvis är den största kratern, där det som i legenden gav liv till Jorvik landade? Eller hmm. Varför är Dinodalen då så död och frusen...
  • Dimmigt som tusan. Glöm Gåd och Gyllenbladsskogen, här blir det perfekt att gå vilse i diset. Spännande. Det blir jobbigt att utforska, men desto bättre.
  • Och klart det blir dinosaurier! Arkeologiska fynd och fossiler...
  • Levelgräns 15. Bra tycker jag - för precis som de säger i intervjun behöver man ju något att se fram emot när man spelat länge och redan låst upp både Skördebygden och Gyllenåsarnas. Dessutom tror jag det krävs lite erfarenhet, det låter som ett krångligare område och jag tror en nybliven Star Rider i level 6 skulle känna sig lite väl vilse i dimman och stöstormarna.

Vad ser vi på bilderna?

  • En väg. Tja, tur att det finns iallafall. En gatulykta (med blått ljus) -  mitt i det så gott som obebodda landet... Och även någon sorts silhuett av byggnader i rad högt vid berget? Stugor kanske.
  • Well, snö. Skog. Svagt ljus av en till blå gatulykta.
  • Granar i massvis, och väldigt verklighetstrogna sådana. Me like.
  • Mera... snö? Is? Inte mycket att analysera här. Kanske är det grenarna på ett träd där i mitten. Ännu ett av urträden?


Tankarna kilar iväg lite till Star Stable: Vinterryttaren som utspelades just här i dalen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar