lördag 8 november 2014

Pandoriska varelser

Vi har ett antal personer/varelser som vi stött på både ofta och mer sällan.

För att förstå lite mer hur det här fungerar behöver man kanske veta lite bakgrund om Pandoria. Pandoria kan verka som något av en mardrömsvärld, där det enda vi har sett av den är hemskheter och onda ting. Flera ödesryttare har nu varit fängslade i världen, utan någon som helst möjligthet att ta sig ut utan hjälp utifrån.




Trots detta är Pandoria inte enbart ond värld, precis som pandoriskt magi inte endast är ond. Den är snarare varken eller, både ond och god. Det berättade Pi för oss under en av de få gångerna vi fick höra om världen. Magin som ofta används av druiderna och ödesryttarna är ju också typiskt pandoriskt rosa, och vi kan anta att magin är grundad i själva Pandoria. Ett ytterligare bevis är ju självaste Fripp, som är en pandorisk varelse (och knappast någon ekorre egentligen). Man ser tydligt hur "magin" omringar honom i form av pandoriska stjärnor, som vi känner så väl igen från de pandoriska sprickorna.




Sedan har vi en ganska illasinnad karaktär med det pandoriska signumet.



Katja. Hon har även en spiral i ena ögat, och är inte det lite bekant?

Jo, vi känner nämligen till ännu en karaktär med pandorisk magi och ögonspiral.



Både Ydris och Narren badar i rosa stjärnor. Vi vet dock inte vilken lojalitet de har. Kan de ha kommit till Jorvik med goda avsikter? Eller är de helt enkelt neutrala, utan kännedom om varken druiderna eller den mörka sidan? Eller är Ydris plan helt enkelt att charma Jorviks befolkning med cirkusmagi, och lura oss att göra onda saker mot vårat vetande? Är de mörka huvorna i cirkusens publik druider eller kanske förklädda Garnok-dyrkare? Väldigt svårt att veta, och jag tror inte vi kommer får reda på det på ett bra tag. Me inte mycket pekar på att Ydris endast skulle ha godhjärtade avsikter, dock.

Jag har sett ytterligare en sak (rätt oväntat kan sägas) som besitter pandorisk magi. Nämligen ett kylskåp. Minikylskåp, snarare (eller är jag helt ute och cyklar? Det kanske är nån annan sorts låda), i händerna på utforskaren Nic Stoneground.



Man undrar ju  vad för fuffens han håller på med, magi i ett kylskåp på väg till Gömda Dinosauriens Dal. Vem vet, kylskåp kanske är ett bra ställe att förvara pandoriska portaler.

Något så välplanerat som detta (ballonguppdraget ligger ungefär på level 11, och kom till spelet ca 4 månader efter det öppnade, ganska tidigt alltså) bör ju ha en påverkan på framtiden, och vi har ju nu fått reda på att huvuduppdragen fortsätter i Dinodalen. Snart dags att hälsa på det där kylskåpet kanske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar