tisdag 27 januari 2015

Men när blir det liv i staden? - om läget i JarlaheimNu i onsdags kom det återigen ett litet antal kläder till Jarlaheim, till de tre affärerna vid torget. Alla andra tomma, oöppnade affärer förblir orörda.

Det här har jag egentligen tänkt på att skriva om ända sen Skördebygden öppnade, men som tur är har det faktiskt inte hänt så mycket så det är fortfarande en passande fundering.

Vi har rätt många oöppnade affärer och butiker, säkert minst lika många som de öppnade är, så jag tänkte ta och räkna.

Men vad exakt har tillkommit sedan vi först tog oss till Jarlaheim?

De affärer som var öppna då var de tre runt torget, Jarlas starshop, GED's affär, hästaccesoar-shoppen och en utrustningshop. Där har vi 7 st.

Senare tillkom husdjursaffären och samtidigt väskshoppen. Totalt 9.

Två frisörsalonger har öppnat, plus en glasögonaffär. Totalt 12.

Och utöver det öppnades till och med två affärer utanför någon av de "förbyggda" ställena, nämligen Zed's och den andra rock-shoppen. Så totalt 14!

Vad har vi kvar då...

Övre planet: 3 affärer.Shoppingkvarteren: 4 butiker/affärer/salonger. Vissar har till och med flera dörrar, men jag räknar de som en för säkerhets skull. Det finns alltså en hel del här.Vid torget, ännu en butik. Har skyltfönster precis som Fashion Barn, och det blåa på markisen betyder ju att det är en klädaffär förstås.Sedan, ner till mitt favoritställe, den mörka gränden - även omnämnd som Hantverkarkvarteret i en uppdragsslinga.

Där har vi eldstad, hovslagarstäd, massa mysig (eller ruskig om du tycker så) stämning, och en Malin. Eftersom det redan sitter en hovslagaskylt där kan man ju tänka sig att det antingen kommer att säljas hästskor, eller kanske man till och med får tillverka egna.Och fyra affärer.När vi lägger ihop det blir det alltså 12 oöppnade. Minst! Två affärer till finns utanför i anslutning till staden med, vilket är Jorvikstallets Arenas andra affär, samt den på Paddockön.

Det finns ju även tre karaktärer vi aldrig (eller endast väldigt kort) träffat. Det är ju Malin då, och Jan (Jarlasson om jag minns rätt) och Cornelia.Så vad kan komma härnäst... jag tror vi lär få öppna Jarlassons affär på Paddockön innan vi lär känna några andra fraktioner. Jag skulle gissa att det blir runt två till fraktioner i Jarlaheim, tex i hantverkargränden, och en kanske uppe vid det övre torget här hos Cornelia.

Jarlaheim är helt enkelt en stad som räcker länge, och har mycket att ge långt in i framtiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar