måndag 16 oktober 2017

Between a rock and a hard place... - ett tips om att fastna

Hur många gånger har man inte fastnat, både kanske lite av flit under utforskning, men även av en olycka på väg någonstans? Nästan oftare än inte, speciellt för en nyfiken äventyrare som mig. Och man vill oftast inte ringa hem av olika anledningar, man hade kanske bråttom till en plats, man är jättelångt från stallet, eller skulle precis göra något där man var osv.


Det bästa i en sån här situation vore kanske en katapultknapp - tryck så flyger du bort en liten bit. Men SSO-teamet kanske inte ens känner till våra fastnings-problem, eller så skulle det medföra en stor hög med buggar om en sån funktion fanns.

Vilken tur då att det finns ett litet trick! Detta kanske inte funkar jämnt, men säkert 8 av 10 gånger.

Närhelst du sitter fast, testa att "Tabba ur" spelet. Dvs, stänga ner fönstret, antingen med Windowsknappen eller Alt+ Tab (den med två pilar över capslock. På Mac Cmd+Tab.) Vänta nån sekund, och ta upp spelet igen så kanske du magiskt kommit ur knipan.

Funkar detta inte så prova att "gå" runt lite. För att knepet ska funka krävs det att hästen sitter fast så mycket att den inte kan stå still, den rör sig då lite fram och tillbaka av sig själv och tabbar du då ner spelet så funkar det garanterat.

Finessen bakom är att när du går ur spelet kommer du stå helt stilla, och finns det inte plats då att stå stilla kommer hästen flyga upp därifrån. Neat :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar