måndag 5 januari 2015

Vad har vi att vänta under året som kommer?

Ännu ett år gånget, och uppdragsserierna som hintar om uppföljningar och nya områden hopar sig. Vad har uppdragen under året sagt och, och vilka har snarare varit märkbart onämnda? Vi kör en liten lista på det. Jag pratar mer ingående om punkterna längre ner, så detta blir en ganska lång läsning.


Uppdrag: 
 • Uppdrag på Paddockön/träffa familjen Jarlasson mer
 • Bedrövade Dews Farm
 • Hitta Anne & Concorde
 • Hitta kopiorna 3 & 4 av Ljuscermonins bok
 • Urträden i Dinodalen och på Firgrove-berget. Kan de ha något med varandra att göra?
 • GED's 'belägring' av Hill Crest & Borgmästare Evelyns försvinnande

Områden:
 • Devils Gap
 • Jorvik City
 • Södra Skördebygden
 • Fornkungens bergväg
 • Asklandet/Garnoks vrede-vulkanen
 • Kallternas mytomspunna dal
 • Den Hemliga Dalen


Inom uppdragsdelen så finns det ju några grejer som känns närmare än andra. Vi har ju till exempel under första delen av 2014, redan träffat alla familjer på gårdarna runt om Skördebygden, förutom familjen Jarlasson. Det verkar som en tradition nu att träffa de olika släkterna och sedan bygga rykte med dem, så det vore ju lite konstigt om vi inte fick träffa Jarlassons på samma sätt.

Samma sak gäller med Bedrövade Dews på deras gård, som vi inte ens sett till och (om jag kommer ihåg rätt) inte heller hört talas om. Det ser ju ut som ett stall som alla andra, så chansen att det ska stå där och vara övergivet i all evighet är nog inte så stor. Det vore kul med ett nytt hemstall och kanske lite tävlingar där, och att äntligen få reda vad för olycka som har drabbat stället.

Med Skördebygden kom också mysteriet med Jarlaheims försvunna borgmästare, Evelyn Goldspur. Hon ska ha försvunnit strax innan vi tog oss till Skördebygden, på en invigning av en G.E.D-station. G.E.D och Ms Drake själv är ju förstås misstänkta, men mer har vi inte hört om detta. Troligtvis kommer uppdragen om att hitta Evelyn leda till att ett nytt område låses upp, och min teori är att Hill Crest (som nu är belägrat av G.E.D) kommer vara ett separat område från resten av Södra Skördebygden. Kikar man in så ser man ju att avspärrningen fortsätter runt om berget.Att hitta Anne & Concorde (förhoppningsvis genom en expedition till Pandoria!) och de resterande kopiorna av Den Förlorade Ljusceremonins Bok lär ju dröja rätt länge skulle jag gissa. Man vill ju inte att huvudhandlingen av spelet ska vara över alldeles för snabbt. Vi har ju redan kopiorna 1 & 2 av boken, som man hittade i samband med att Linda fick tillbaka Meteor. Elizabeth sa då något intressant, nämligen att hon redan vet precis vart kopia 3 & 4 är (hittade tyvärr ingen bild från denna dialog) men som sagt, det kan ju inte vara över för snabbt, eftersom med alla kopiorna skulle en ljusceremoni kunna hållas och så skulle vi väl typ besegra Dark Core...

Efter uppdragen med urträdet Sovande Änkan, där vi fick reda på att även Fågelskrämsåsens träd är ett urträd, har två nya träd ploppat upp. Ett är på toppen av Firgroveberget, och verkar sprudlande av liv - det glittrar och "sjunger", ett ljud som kan liknas vid Halloween-spökenas ljud. Det andra är ett till synes dött träd i Frusna Dimmornas dal, som är helt blått av köld. Kanske har de något med varandra att göra, kanske ska vi koppla ihop träden och återuppliva det frysta trädet?


När det gäller nya områden så trodde många att Södra Skördebygden skulle komma innan Dinodalen. Eller kanske till och med Fornkungens bergväg - som ju har funnits ända sedan Gyllenåsarnas dal öppnade i maj 2012. De flesta, inklusive mig, trodde att vägen skulle öppna samma år. Kartan hade till och med fram till 2013 vägar utritade där, men i samband med kartuppdateringen för Skördebygden togs de bort.Samma sak gäller för Devils gap, många trodde att vi skulle få leta efter Lisa där eftersom det sagts att hon befann sig i Grådaggsbergen, när hon egentligen befann sig en hel värld bort. Min teori när det gäller dessa små områden, inkluderat Fornkungens bergväg och kanske Asklandet - är att dessa kommer vara på mycket högre levels, säg level 18-19 minst, för att de kommer vara mycket svårare och längre fram i historien.

Södra Skördebygden däremot, precis som den norra delen, tror jag kommer vara tillgänglig för även lägre levels. Troligtvis inte redan i år, men vem vet. Det känns ju ganska färdigt redan? Att det redan står hus lite omkring är ju ganska unikt, men så är det väl ett annorlunda fall med.

Jorvik City har hintats om i diverse texter och uppdragsdialoger, och mycket mer detta år än tidigare. Elsa Einstein flög ju till exempel in med helikopter från Jorvik City. Färjekartan från i mars var ju dock den ultimata bekräftelsen att staden finns på kartan, och inte speciellt långt bort heller. Senare fick vi ju till och med resa dit i bil med butlern Godfrey för att hälsa på museet, men inte (mot min förtvivlan) utforska staden utanför.

Vad vi hört om Asklandet är ju mest det som Nic Stoneground berättat för oss. Det består av en vulkan som vid tillfällen har spytt ut mängder av aska över omgivningarna, därav namnet. Svavel pyser ut ur marken överallt. Nic har berättat att när han åkte till Dinodalen fick han syn på en magisk, varm plats och att han försökte styra ballongen dit men lyckades inte. Han har ju även sagt att det är Kallternas(?) magiska dal han vill utforska, så jag vet inte riktigt vad han syftade på. Men man kan ju anta att vulkanen är av intresse för honom.

Vad gäller Kallternas mytomspunna dal så är det möjligt att jag blandat ihop saker och ting, lätt hänt när vi inte har mycket fakta att gå på. Nic säger att Kalltfolket lever i bergen, men Isenport leder snarare neråt mot en väg som går rakt bakom Nic's läger. Den är lätt att se om man kikar in vid sidan av Den Frusna Vägen.


Nic pratar också helt orelaterat om en varm, magiskt dal full med enhörningar, medan Einsten snarare tror att en sån plats är helt omöjlig. Vem vet.

Och till sist: "Den hemliga dalen". Detta är namnet på den dal som ligger bortom Firgroves berg i Star Stable: Höstryttaren. Dalen har detta namn trots att den inte har någon betydelse i spelet, samt att det inte finns någonting där. (En övernattningsstuga, kanske.) Den är ganska liten och består mest av branta berg längre in.

I SSO ser den dock större ut på kartan, och från så långt bak som 2012/13 har det redan funnits tecken på utveckling. Tittar man noga på kartan ser man stigar, här ifyllda:

Höger: en redigerad bild.

Det verkar finnas två sjöar och verkar som ett mysigt ställe överlag. Men, som vi vet av Skördebygdens karta så kan det ju förstås uppdateras till hur det faktiskt ser ut först när området är klart. Jag har en liten fundering om att detta område sitter ihop med området runt Jorvik City, för det vore ju spännande om kartan sträckte sig längre än så här. Vi har ju även vägarbetet i Firgrove (som är utan namn, Östra Länken kanske det kan kallas?) som borrar en väg mot staden.Varför jag tog med just detta område är ju för de där stigarnas skull. Jag vet inte om det är så troligt att just detta område kommer härnäst, men de flesta trodde ju inte heller att Dinodalen skulle komma innan Södra Skördebygden, så...

Sådär, tror jag gått igenom allt nu, hehe. Just områden är nått jag verkligen kan prata om i evigheter, det är så spännande! Jag kanske kommer utveckla lite mer om övriga områden i något framtid inlägg, vem vet.... (har mentalt redan börjat planera, höhö... )

1 kommentar:

 1. Åh vad spännande! :D Tycker det är väldigt intressant att läsa om dina tankar kring allt i Jorvik.
  Ser verkligen fram emot alla uppdateringar detta år. Ska bli så spännande att se vilka uppdrag de ska bygga vidare på. ^^

  SvaraRadera